35 yaş altında ikiden az başarısız tüp bebek denemesi olan veya ilk kez tüp bebek tedavisi uygulanan hastalara tek embriyo transfer edilebiliyor..
Embriyo transfer işleminde hasta muayene pozisyonunda yatırılır. Vajina ve rahim ağzı salgıları embriyoların beslendiği, steril kültür sıvıları ile temizlenir. Ardından özel yumuşak kateterler kullanılarak ultrason eşliğinde embriyolar anne rahmine yerleştirilir.
Tüp bebek tedavisinde başarıyı artworkırmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:
Elde edilen yumurtalardan gerekli olgunluğa ulaşmış olanları erkekten alınan spermler ile mikroskop altından mikroenjeksiyon dediğimiz yöntem ile döllenir.
Aşılama işlemi ağrılı bir işlem değildir. Ordinary jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Aşılamada kullanılan kateter çAlright ince olduğu için hasta ağrı, acı duymaz.
Ortak noktaları ise iki tedavi yönteminde çeşitli nedenlerle oluşan kısırlık problemi nedeniyle çocuk sahibi olamayan ailelerin çocuk sahibi olabilmelerini sağlama amacıdır.
İncelenen sperm hücreleri özel tekniklerle bir hazırlık aşamasından geçirilerek aşılamaya hazır hale getirilmektedir. Bu işlem titizlikle uygulanması gereken bir işlemdir ve mutlaka bu alanda uzman embriyologlar tarafından yürütülmesi gerekmektedir.
Bazı durumlarda tüp bebek tedavisi yoluna gidilebiliyor. Tüp bebek tedavilerinde insanlar kesinlikle sabırlı olmalıdırlar. Bu tüp bebek tedavileri sadece evli olan insanlara uygulanabiliyor. Bu tedavi uygulamasının herhangi bir sınırı yoktur.
Eğer cifler aşılama tedavi yöntemini tercih ederlerse, adetin 2. veya 3. günlerinde hastaneye gidilmesi ve muayene olunması gerekiyor. Kadının rahminde herhangi bir difficulty yok ise bazı hormon iğnelerinin kullanılması ile yumurtalıklara uyarı veriliyor ve yumurta takibi süreci başlamış oluyor. 10 ile twelve günlük bir sürecin hemen ardından çatlatma iğnesi uygulanıyor. Daha sonra 36 saatin ardından sperm kadının rahmine enjekte ediliyor.
Bu işlem genellikle hafif sedasyon altında gerçekleştirilir ve vajinal ultrason eşliğinde yapılır.
Ankara'da bulunan önde gelen tüp bebek merkezlerinden biri ve uzman doktorları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
Tüp bebek tedavisi tamamlandıktan sonra, gebelik testi yapılır. Polycystic Ovary Syndrome Bu exam, kadının hamile olup olmadığını belirlemek için kan testi veya idrar testi kullanılarak yapılır. Eğer gebelik başarılı bir şekilde gerçekleşmişse, çiftler bir bebek sahibi olma şansına erişir.
Tüp bebek tedavisinde olgun yumurtalar yumurtalıklardan toplanır, laboratuvar ortamında kadın ve erkek üreme hücreleri olan sperm ile biraraya getirilir ve elde edilen döllenmiş yumurta annenin rahmine yerleştirilir, embriyonun annenin rahmine tutunması sonucunda hamilelik başlar.
I) Anne veya baba adayında genetik issue varsa Çiftlerden birinde bilinen bir genetik dilemma varsa embriyolara genetik…
Kadın ve erkek üreme hücrelerinin bu aşamada 3 gün Polycystic Ovary Syndrome ile 5 gün arasında değişen bir sürede laboratuvar ortamında kalması gerekebilir. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından son aşamaya yani embriyo transferine geçilir.